Welkom 
        Wat doet Terra Nova voor u? 
                   de uitvaart (kosten) 
        Nog meer diensten van Terra Nova 
                   deposito's 
                   de urnensite 
                   uitvaartartikelen 
                   gedenkwinkel en urnensite 
                   het uitvaartmagazine 
                   polisbeheer 
        Waarom lid worden? 
                   lid worden 
        Contact 
                   werkgebied 
                   disclaimer 
                   vrijblijvende informatie 
                   colofon 
   
 Ga direct naar de site van:

 


 


najaar 2013

INHOUD o.a.


WAT IS NATUURBEGRAVEN?

Natuurbegraven is een manier van begraven waarbij verbondenheid met de natuur en de natuurlijke levenscyclus centraal staan.

Het is de oudste en meest natuurlijke manier van begraven, waarbij het lichaam wordt teruggegeven aan de natuur. Natuurbegraven is respect voor de natuurlijke balans in het natuurgebied. Op de natuurbegraafplaats komen dood en leven in harmonie samen. Eenmaal begraven in een biologisch afbreekbare kist of urn, wordt uw lichaam onderdeel van de natuur. Een mooie gedachte, want zo kan uit de dood nieuw leven ontstaan.

Op een natuurbegraafplaats zijn verschillende begraafmogelijkheden. Zo kan een lichaam of urn begraven worden in- of aan de rand van een bos of in een open vlakte. Rond het graf ontstaat nieuwe natuur in de vorm van bijvoorbeeld inheemse bloemen, planten of een herinneringsboom.

NATUURBEGRAAFPLAATS DEN EN RUST  Een graf op Natuurbegraafplaats Den en Rust in Bilthoven betekent eeuwigdurende rust in de schoonheid van de natuur. Op een plek die bij u past. Bijvoorbeeld onder die mooie oude den of juist op die lichte, open plek waar de zon zo mooi door de bomen schijnt. Uw laatste rustplaats wordt vanzelf weer onderdeel van de natuur. Daarbij passen geen grote grafstenen. De graven op Natuurbegraafplaats Den en Rust worden niet geruimd: een graf op de natuurbegraafplaats is voor eeuwig. Vanwege de beschermde status van het natuurgebied blijven de graven voor altijd onaangeroerd.

 

terug naar boven