Welkom 
        Wat doet Terra Nova voor u? 
                   de uitvaart (kosten) 
        Nog meer diensten van Terra Nova 
                   deposito's 
                   de urnensite 
                   uitvaartartikelen 
                   gedenkwinkel en urnensite 
                   het uitvaartmagazine 
                   polisbeheer 
        Waarom lid worden? 
                   lid worden 
        Contact 
                   werkgebied 
                   disclaimer 
                   vrijblijvende informatie 
                   colofon 
   
 Ga direct naar de site van:

 


 


Op deze pagina vindt u een overzicht over uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van waden, uitvaartkisten, houten bewaarplaatsen en afscheidsmandjes:

De Kneedbare Steen
Een moderne pottenbakkerij, waar het ambacht en liefde voor het werk centraal staan. Jorien van Heuvel is al geruime tijd gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van met de hand gedraaide urnen, kinderurnen en kleine urnen. Haar stijl kenmerkt zich door helder kleurgebruik, eenvoudige decoraties en mooie speelse vormen. Het is mogelijk om in overleg zelf kleur, decoratie en vorm te bepalen. De urnen zijn van hoogwaardige kwaliteit, gegarandeerd vorstbestendig en kunnen buiten geplaatst worden.
Pottenbakkerij de Draaihals
Een kleinschalig bedrijf in de Utrechtse binnenstad, met als speciaal gebied, binnen haar werk, het draaien van urnen en andere keramiek rondom de dood. Ook kinderurnen worden vorm gegeven waarbij gebruik gemaakt kan worden van zachte vormen en speelse kleuren of decoraties. 030-2341753 • www.draaihals.nl

 

Bep Fränzel - van de Grift
Al ruim vijfentwintig jaar werkzaam als keramiste en werkt graag met aarde of wel klei. In 1982 voltooide zij de keramische vakopleiding in Gouda. Waarna zij zich vestigde als zelfstandige keramiste met de opening van haar atelier 'Pot-dorie'. Aanvankelijk maakte ze gedraaide voorwerpen. Maar door de jaren heen heeft haar werk zich ontwikkeld naar vrije vormen. De bewerking is schilderachtig geworden. De natuur en al haar verschijnselen is haar grootste inspiratiebron. Het werken op een thema, bijvoorbeeld een gedicht, vindt ze prettig. Urnen maken vindt ze bijzonder, want ze hecht grote waarde aan het contact met de persoon die de opdracht geeft. Meedenken is dan belangrijk.

 

Bedesign
Bedesign is een onderdeel van Atelier Bockweg en Eekels. Zij ontwerpen en vervaardigen design as-sieraden en mini urnen. De collectie van Bedesign bestaat uit titanium as-hangers en roestvrijstalen mini-urnen met een combinatie van titanium. Voor deze lijn sieraden en urnen heeft BEdesign in oktober 2006 de tweede prijs ontvangen van de IFA (International Funeral Awards). Opdrachten voor het vervaardigen van andere modellen in titanium, maar ook in goud en zilver, behoren tot de mogelijkheden.

 

Mu ceramics
De urnen van Mu ceramics zijn ontworpen onder invloed van Japanse en Finse keramiek tradities. Hierbij staan de klare soberheid en de eenheid van vorm, kleur en functie voorop. In de oosterse filosofie is de inhoud van een pot het belangrijkste. De naam 'Mu' verwijst naar de leegte. Urnen van Mu ceramics ontlenen hun uitstraling uit het materiaal zelf en zijn vooral ingetogen. Bij het samenstellen van de collectie glazuren vormt de rijkdom van de natuur de bron van inspiratie. De glazuren van Mu zijn gebaseerd op elementen zoals water, bomen, bladeren, schelpen, stenen en rotsen.
Er kan keuze worden gemaakt uit 25 glazuren in vele kleurschakeringen, afhankelijk van uw persoonlijke wensen.
Atlantis
Deze unieke herinneringssieraden, 'Memories' genoemd, zijn voorzien van een kleine holle ruimte, bewaarplaats voor een symbolische hoeveelheid as. Er zijn diverse modellen hangers, maar ook enkele ringen voor dames en heren, verkrijgbaar in diverse breedtes.
Alles verkrijgbaar in geelgoud (14 of 18 krt.), witgoud en zilver, als losse hanger of compleet met collier. De 'Memories' worden geleverd in een luxe bewaarverpakking en zijn voorzien van een certificaat.
Sinds kort is er ook een collectie speciaal ontworpen als aandenken aan uw overleden huisdier. U kunt hierin een beetje as bewaren indien u het dier heeft laten cremeren maar het is ook mogelijk om er een klein plukje haar in te doen. Met een speciaal bijgeleverd gereedschapsetje, kunt u de sieraden zelf vullen. Eveneens verkrijgbaar op urnensite.nl.

Baarkleden

Door het maken van lijkwades en baarkleden (kistkleden), hoop Armien Visser een bijdrage te leveren aan een zinvol afscheid. Een kleed kan iets persoonlijks vertellen over de overledenen, d.m.v. kleuren, motieven, spreuken, foto's of tekens. Tekens staan veelal voor symbolen. Symbolen hebben een functie bij rituelen. Voor het gebruik van de kleden zijn verschillende mogelijkheden: het kleed wordt meebegraven of -verbrand, het kleed wordt na de plechtigheid aan de wand gehangen of opgeborgen. Voor ieder gestorven familielid wordt het opnieuw gebruikt. Ik heb enkele kleden in voorraad, eventueel kan in korte tijd hier nog iets aan veranderd worden. Ook kan van te voren een opdracht worden gegeven. De kleden kunnen zowel gekocht als gehuurd worden.
Kosten: huren: € 280,= per dag. De prijzen van de kleden variëren van € 1.100,= tot € 2.000,=.
Informatie via Uitvaartvereniging Terra Nova of via de website van Armien Visser: www.arteeterna.com

Gedenksieraden

'Living Jewels' staat voor twee edelsmeden; Hadewych Gerlof en Marry Samsom. Voordat zij elkaar kenden maakten ze beiden al het sieraad tot een compleet en bijzonder kunstwerk door er een houten doosje bij te maken waar het sieraad precies in past. De houten doos is vooral ook als eerbetoon aan het sieraad bedoeld.

Klik op bovenstaande link of op de afbeelding hiernaast voor een compleet overzicht.

Een beschilderde houten doos als bewaarplaats

Al sinds 1978 houdt Marja Steinmetz zich bezig met het fenomeen doos. Zij ontwerpt, vervaardigt en beschildert op geheel eigen wijze deze houten bewaarplaatsen. Een doos heeft een holte, waarin je voorwerpen kunt bewaren en welke je afsluit met een deksel, zodat de inhoud verborgen blijft.

Klik op bovenstaande link of op de afbeelding hiernaast voor een compleet overzicht.

In dit model bewaardoos, ontworpen door Marja Steinmetz, is het mogelijk om de gehele asbus te bewaren. Naast de asbus is er in de doos nog ruimte over om kleine voorwerpen, die van de overledene zijn geweest, op te hangen. Ook is het mogelijk om op de buitenkant van de bewaardoos een portret te schilderen of een porseleinen plaatje aan te brengen met een beeltenis. De bewaardoos kan geplaatst worden in de gedenkmuur van het kerkhof of thuis bewaard worden.

 

Waden

Het betreft hier een collectie fraaie waden van handweverij 'De Weef Ster', ontworpen door Margaret Sabee uit Den Haag.

Al eerder exposeerde Margaret haar waden in de uitvaartwinkel van Terra Nova. Een overzicht hiervan vindt u onder de bovenstaande link.

Een unieke kist voor een uniek persoon

In zijn atelier op de Gruttersdijk te Utrecht ontwerpt en vervaardigt Radboud Spruit grafkisten.

Radboud laat zich inspireren door zijn eigen ervaringen en ideeën omtrent de uitvaart. Hierdoor maakt hij kisten die een totaal andere uitstraling hebben, dan het bestaande assortiment.

Voor meer informatie over al deze producten kunt u terecht in de uitvaartwinkel Terra Nova aan de Nachtegaalstraat in Utrecht.

Michaël van de Sande, PHOENIX URNEN ®
Michaël van de Sande is gespecialiseerd in het met de hand beschilderen van sierurnen voor asbewaring (zowel binnenurnen als urnen geschikt voor buiten en in een urnengraf) .  Vanaf 1978 volgde hij de opleiding tot plateelschilder bij de wereldberoemde Koninklijke Delfts Aardewerkfabriek "De Porceleyne Fles Anno 1653" in Delft.  Daarnaast volgde hij de studie "Grafisch en Typografisch Ontwerpen" op de "Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten" in Den Haag.
Van 1992 tot 2004 werkte hij vervolgens als plateelschilder / ontwerper bij de kleinere aardewerkfabriek "De Delftse Pauw", en in 2004 opende de kunstenaar zijn eigen studio onder de naam  "Lotus Ceramic Arts / Phoenix Urnen ®". Tegenwoordig beschildert hij diverse kunstwerken op verzoek waaronder "Phoenix Urnen ®" (en "Phoenix Urns ®"),  maar ook tegeltableaus , schalen , etc. met diverse motieven, die inmiddels ook hun weg vinden naar vele andere landen in de wereld. Ook speciale decoraties kunnen op verzoek worden uitgevoerd. Bij ieder product uit zijn atelier wordt een "Certificaat van Echtheid" meegeleverd.
parlAmore – een knoopje als aandenken
parlAmore is een ronde edelsteen van onyx of jaspis met daarop een knoopje van een kledingstuk van uw dierbare, die gedragen kan worden als broche, hanger of als reversspeld op een jas.

Zo draagt u een tastbare herinnering aan een overleden dierbare en maakt u zonder woorden duidelijk dat u om iemand rouwt en misschien wat stiller bent dan anders.

parlAmore is ontwikkeld door Marian van Essen, kunstenaar en ontwerper van grafmonumenten. Zij liet zich inspireren door de eenvoud van een knoopje: ‘Zo’n alledaags knoopje heeft iets intiems als je beseft hoe vaak het is aangeraakt door de overledene die het hemd gedragen heeft. En wil je verschillende knoopjes gebruiken dan kan dat ook, want je kunt ze zelf eenvoudig verwisselen’.

In het mooie elzenhouten bewaarkistje zitten ook passe-partouts voor portretjes. Op de deksel kunt u een naam laten graveren. Uitvoerige informatie staat op www.parlamore.nl, bestellen kan op de urnensite.
Er kunnen geen artikelen van Leonoor Ruigrok meer worden besteld via Terra Nova, omdat zij gestopt is met het ontwerpen van afscheidsmandjes.