Welkom 
        Wat doet Terra Nova voor u? 
                   de uitvaart (kosten) 
        Nog meer diensten van Terra Nova 
                   deposito's 
                   de urnensite 
                   uitvaartartikelen 
                   gedenkwinkel en urnensite 
                   het uitvaartmagazine 
                   polisbeheer 
        Waarom lid worden? 
                   lid worden 
        Contact 
                   werkgebied 
                   disclaimer 
                   vrijblijvende informatie 
                   colofon 
   
 Ga direct naar de site van:

 


 


najaar 2012

INHOUD o.a.


Uitvaartartikelen

DE KNEEDBARE STEEN
Sterretjes om te herdenken

Sinds begin 2000 maakt Jorien van Heuvel urnen, kinder­urnen en baby-urnen voor Terra Nova. Ook nu na al die jaren en na het maken van heel veel urnen vindt Jorien het nog steeds bijzonder om voor iemand een urn, grafmonument of herdenkingskeramiek te mogen maken.

De klanten bezoeken het atelier van Jorien waarna zij in overleg een urntje ontwerpt en (na goedkeuring) maakt. Natuurlijk kunnen klanten ook een urn van Jorien aanschaffen in de winkel van Terra Nova. Jorien maakt vaak gebruik van neveltechnieken, waardoor kleuren langzaam veranderen en in elkaar overvloeien. Door kleur en decoratie van de urn te bepalen, kunnen nabestaanden iets concreets doen met het verdriet en gemis dat zij hebben ervaren.

OSO GAIA
Vorm als expressie van gevoel

De handgemaakte OSO GAIA urnen zijn vervaardigd in de ateliers van Mobach-Keramiek aan de Kanaalweg in Utrecht. Het keramiek van Mobach dankt haar chique uitstraling aan de exclusieve glazuren die naar eigen receptuur zijn samengesteld. Door de hoge stooktemperatuur kunnen de urnen, zuilen en bodemplaten zowel binnen als buiten geplaatst worden.

OSO GAIA maakt urnen en gedenktekens in keramiek en brons, die zich allen onderscheiden door vormen, kleuren en kwaliteit. De vormen van de urnen zijn ontleend aan de natuur en mythologie. Ook de kunstenaar Beppy Schut heeft voor OSO GAIA  bronssculpturen ontworpen. Deze objecten worden in kleine oplage gegoten en kunnen in het bruin of groen gepatineerd worden.

EMOTIONBEADS
Een blauwdruk van de herinnering

Na vele jaren van ontwikkeling vervaardigt Caroline Segeren sinds 2009  Emotionbeads: met de hand vervaardigde glazen kralen waarin crematie-as is verwerkt.

De bedels worden stuk voor stuk vervaardigd middels een speciale brander en hoogwaardig Muranoglas in schitterende kleuren. Naast de aangebrachte versiering blijft de crematie-as zichtbaar als kleine wit/grijs/zwarte stukjes naar gelang de grofheid van de as.
Crematie-as geeft gasvorming in het glas en dit veroorzaakt zichtbare luchtbellen. De laatste aangebrachte transparante laag glas vergroot de onderliggende versiering.
Crematie-as is ook onzichtbaar te verwerken in dekkende kleuren glas zodat u het niet terug ziet als bellen. De as wordt onzichtbaar opgesloten tussen twee lagen glas.


GEDENKSTENEN VAN
JOHAN JANSEN & ZN

Traditioneel én op maat

De gedenkstenen van Steen­houwerij Jansen & zn. variëren van klassiek tot modern en van traditioneel tot onorthodox.

Bijzonder zijn de op maat gemaakte gedenkstenen. Met de hun kenmerkende creatief-ambachtelijke aanpak kan Steenhouwerij Jansen & zn. aan al uw speciale wensen te gemoet komen. Met als resultaat: op de persoon toegesneden monu­menten in de meest letterlijke zin. Dus authentiek maatwerk van dit Utrechtse bedrijf, werk dat ook nog eens van een tijdloze schoonheid is. Wat niet wil zeggen dat een gedenksteen volgens standaard-ontwerp niet mooi kan zijn. Er is eenvoudigweg veel mogelijk als het gaat om de vormgeving van een grafmonument.


RADBOUD SPRUIT GRAFKISTEN
Handgemaakt, toegankelijk en milieuvriendelijk

Vanuit persoonlijke gevoelens nam Radboud Spruit het besluit om kistenmaker te worden. Hij wil namelijk graag iets moois creëren rondom het fenomeen de dood, met als doel een heel klein beetje troost te bieden aan de nabestaanden van de overledene.

Radboud streeft ernaar dat als je een kist ziet, je hem ongemerkt aan wilt raken. De kist moet aantrekken en niet afstoten. Degene die erin zal liggen is namelijk erg belangrijk. Voor zijn kisten maakt Radboud gebruik van vurenhout en ecologisch verantwoord populieren multiplex. Het zijn heel mooie en eenvoudige houtsoorten. Sparren en populieren groeien snel en zijn daardoor in grote hoeveelheid beschikbaar. Het hout komt uitsluitend uit ecologisch beheerde bossen en voor elke boom die gekapt wordt, wordt een ander geplant. De kisten zijn ongelakt waardoor het hout extra prettig aanvoelt.

 

terug naar boven