Welkom 
        Wat doet Terra Nova voor u? 
                   de uitvaart (kosten) 
        Nog meer diensten van Terra Nova 
                   deposito's 
                   de urnensite 
                   uitvaartartikelen 
                   gedenkwinkel en urnensite 
                   het uitvaartmagazine 
                   polisbeheer 
        Waarom lid worden? 
                   lid worden 
        Contact 
                   werkgebied 
                   disclaimer 
                   vrijblijvende informatie 
                   colofon 
   
 Ga direct naar de site van:

 


 

najaar 2010

INHOUD o.a.


Novateiten

De Korte Keramiek
De Korte Keramiek, een kleinschalig keramiekbedrijf, is opgericht door Hans en Marianne de Korte. Wij ontwerpen en maken unieke  gedenktekens in de vorm van urnen, monumenten en asbeelden. Uniciteit, aanwezigheid van contrast door vorm- en/of kleurgebruik en aanwezigheid van symboliek zijn drie kernwaarden die vaak terug te vinden zijn in ons werk. Wij werken graag in opdracht, zodat wij in samenspraak met onze cliënten kunnen komen tot een uniek gedenkteken.
Het leven is een wonder! Waar komen wij vandaan? Waar gaan wij naar toe?
Met deze vragen in het achterhoofd ontwierp en maakte de Korte Keramiek een nieuwe serie ‘urnvoertuigjes’. Door gebruik te maken van bepaalde vormen, wieltjes, stuurtjes of propellertjes wordt beweging gesuggereerd. Urnvoertuigje ‘hemelreis’ is één van de urntjes uit de serie.
Informatie via de Terra Nova Uitvaartwinkel.


De firma Karasiet
De firma Karasiet is opgericht door Saeed Ghomashi, een vakman in hart en nieren. Hij stamt uit een familie met een lange traditie van edelsmederij, de kunst die van vader op zoon werd doorgegeven. Saeed heeft in 15 jaar een eigen techniek, perfectie, kwaliteit en stijl ontwikkeld waardoor u verzekerd bent van een mooi en uniek gedenksieraad. Er zijn vrijwel geen beperkingen; grenzen zoeken en overschrijden is typerend aan zijn stijl. Zijn collectie gedenksieraden bevat ondermeer unieke ashangers en pandora asbedels. Ook miniurns zijn een onderdeel van zijn collectie.
De firma Karasiet beschikt over moderne machines die het onmogelijke mogelijk maken. De sieraden zijn van topkwaliteit, gekeurd en standaard gerhodineerd.  De hangers zijn zo ontworpen, dat ze ook als een moderne hanger verkocht kunnen worden. Zoals tevreden klanten vaak zeggen: “Wat een mooie sieraden, ze doen mij helemaal niet denken aan assieraden.”
Informatie via de Terra Nova Uitvaartwinkel.


Graftrommels v.o.f.
De graftrommel is weer terug. De graftrommel heeft bestaan vanaf 1880 tot 1940. Het is een trommel van metaal met een deksel waar een glasplaat in zit. De trommel wordt op het graf geplaatst als extra accessoire of als alternatief. Graftrommels v.o.f heeft graftrommels ontworpen in de vorm van een hart, een kruis, rond afgeplat, ovaal afgeplat etc. Vandaag aan de dag wordt er van alles op een graf gelegd. Te denken valt aan knuffels, geschreven brieven of foto's. Deze persoonlijke aandenken liggen in weer en wind. De graftrommel biedt uitkomst om de persoonlijke spulletjes van een dierbare of bijvoorbeeld een bloemstuk, voor langere tijd netjes en veilig op te bergen. De mogelijkheid bestaat om op het glas tekst of afbeeldingen te maken, door middel van zandstralen. Kortom, een product dat de uitstraling van een graf zal opfleuren. Van januari t/m maart is er een fraaie expositie van graftrommels te zien in de Uitvaartwinkel van Terra Nova.


ArtXtrA
ArtXtrA is gespecialiseerd in kunstzinnige personeels- en relatiegeschenken. De kunstobjecten zijn vervaardigd van tin, brons, zilver, keramiek en glas. U vindt bij ArtXtrA een ruime collectie aan exclusieve- en bijzondere
objecten die in samenwerking met een selecte groep gerenommeerde beeldende kunstenaars tot stand is gekomen. Onder het genot van een heerlijke kop koffie, adviseren wij u, door middel van beeldtechniek en diverse voorbeelden, op welke wijze wij de ‘kunst van het geven’ voor u zelf of voor uw bedrijf of organisatie kunnen vormgeven.
Informatie via de Terra Nova Uitvaartwinkel.

 

 

terug naar boven