Welkom 
        Wat doet Terra Nova voor u? 
                   de uitvaart (kosten) 
        Nog meer diensten van Terra Nova 
                   deposito's 
                   de urnensite 
                   uitvaartartikelen 
                   gedenkwinkel en urnensite 
                   het uitvaartmagazine 
                   polisbeheer 
        Waarom lid worden? 
                   lid worden 
        Contact 
                   werkgebied 
                   disclaimer 
                   vrijblijvende informatie 
                   colofon 
   
 Ga direct naar de site van:

 


 

najaar 2008

INHOUD o.a.


W-AUW

Rouwen en het verwerken van het verlies van een dierbare is niet alleen aan volwassenen voorbehouden. Ook kinderen krijgen hiermee te maken. Gelukkig wordt hier de laatste jaren redelijk veel aandacht aan geschonken. Een mooi voorbeeld hiervan is W-auw.

Afke Huitema is 28 jaar en heeft een voorlees- & doeboek geschreven voor kinderen omtrent verliesverwerking genaamd: 'W-auw'. Het bestaat uit twee delen; het eerste deel is het deel waarin het gezin Groothuijs met de kinderen Tessa (8), Tim (12) en Nienke (5) omgaan met het verlies van hun papa. Ze verzinnen allerlei dingen die hen kunnen helpen.
In het tweede deel staat beschreven hoe je deze dingen ook zelf kunt maken. Een voorbeeld hiervan zijn de 'Herinnerzinnen', kleine papiertjes die je je in laat vullen door mensen die de overledene hebben gekend, met leuke anekdotes of kleine verhaaltjes. Deze papiertjes rol je dan op, en met een strikje eromheen berg je ze op in een speciaal doosje. Elke keer als je benieuwd bent naar een verhaaltje of iets wilt weten, dan kun je je 'Herinnerzinnen' erbij pakken.

Thuis samen rouwen  Schrijfster Afke Huitema: “Het boekje heb ik geschreven omdat ik vind dat er iets mist voor kinderen in tijden van rouw. Ze kunnen wel naar een therapeut, en ze kunnen verhaaltjes lezen over mensen of dieren die doodgaan, maar ik zou graag zien dat de kinderen (samen met belangrijke volwassenen in hun leven) in hun thuissituatie met rouw 'aan de slag kunnen'. Vandaar eenvoudige verhalen met eenvoudige dingen die je zelf kunt maken, voor thuis! Zelf probeer ik praktische oplossingen te vinden voor problemen die ik signaleer in mijn omgeving. Dat kan zijn met producten, communicatie of een combinatie van beiden. Waarom zouden we het onszelf immers moeilijker maken dan nodig is?”


 

terug naar boven