Welkom 
        Wat doet Terra Nova voor u? 
                   de uitvaart (kosten) 
        Nog meer diensten van Terra Nova 
                   deposito's 
                   de urnensite 
                   uitvaartartikelen 
                   gedenkwinkel en urnensite 
                   het uitvaartmagazine 
                   polisbeheer 
        Waarom lid worden? 
                   lid worden 
        Contact 
                   werkgebied 
                   disclaimer 
                   vrijblijvende informatie 
                   colofon 
   
 Ga direct naar de site van:

 


 

december 2005

INHOUD o.a.

Vorm is een expressie van gevoel

Urnen en gedenktekens worden meer en meer een uitdrukking van een persoonlijk gevoel. Dat sluit aan bij de individualisering van de uitvaart de laatste jaren. Niet voor niets heeft Terra Nova al jaren de slogan: Je leeft je eigen leven, je kiest je eigen uitvaart. Per slot van rekening is ieder mens uniek en zou zijn of haar uitvaart daar naadloos op moeten aansluiten.

De ontwerpen van urnen en gedenktekens door Beppy Schut en Brigit van den Berg van OSO & GAIA Keramiek passen in deze moderne traditie. De urnen zijn eigentijds en bijzonder. Uniek is de bijzondere aandacht die gegeven wordt aan de wensen van overledene en nabestaanden met betrekking tot de kleurstelling van de producten. Maar de individualisering gaat veel verder: het is ook mogelijk handgeschreven teksten of tekeningen op de urn of het gedenkteken aan te brengen.

Samenwerking met Mobach
Schut en van den Berg staan daarin niet alleen. Hun ontwerpen zijn zo goed dat zij een samenwerking konden aangaan met Mobach Keramiek. En dat laatste (van origine Utrechtse) bedrijf heeft een zeer rijke historie als het gaat om bijvoorbeeld keramiek.

De prachtige lusterglazuren en heldere vormgeving, waarbij de nadruk wordt gelegd op ingetogenheid, geven iedere urn een eigen exclusief karakter. De bronzen beelden en monumenten worden zelf door OSO & GAIA Keramiek ontworpen en gegoten. Brons is één van de oudste materialen voor expressie van het menselijk gevoel. Brons heeft ongekende vormgevingsmogelijkheden. En bovenal, brons heeft "eeuwigheidswaarde". Aansluitend op dat eeuwigheidgevoel werden Schut en van den Berg door een aantal begraafplaatsen gevraagd een bronzen vlinder te ontworpen voor kindergedenkplekken. In de vleugel van de vlinder kan de naam van het kind worden aangebracht.

De urnen en monumenten zijn te zien op de website WWW.OSOGAIA.com
Een deel van de collectie staat o.a. in de winkel van Terra Nova te Utrecht.

 

terug naar boven