Welkom 
        Wat doet Terra Nova voor u? 
                   de uitvaart (kosten) 
        Nog meer diensten van Terra Nova 
                   deposito's 
                   de urnensite 
                   uitvaartartikelen 
                   gedenkwinkel en urnensite 
                   het uitvaartmagazine 
                   polisbeheer 
        Waarom lid worden? 
                   lid worden 
        Contact 
                   werkgebied 
                   disclaimer 
                   vrijblijvende informatie 
                   colofon 
   
 Ga direct naar de site van:

 


 

december 2005

INHOUD o.a.

Muziek ter nagedachtenis: het requiem op maat

Het is een traditie die al eeuwenoud is. Vroeger was het alleen voorbestemd voor de rijken der aarde. Of voor hen die tijdens hun leven een glorieuze prestatie hadden verricht. Het requiem, een muzikaal eerbetoon, is tegenwoordig ook bereikbaar voor de 'gewone mens'.

Muziek kan tijdens een uitvaart (en het daarop volgende rouwproces) een zeer belangrijke rol spelen. Het ondersteunt de gevoelens van de aanwezigen en is een expressie van het karakter van de overledene. Op dat individuele aspect sluit Juriaan Buikema aan. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in de richting compositie in contexten. Met zijn bedrijf Buikema Muziek biedt hij de mogelijkheid om een muziekstuk voor de eigen uitvaart te regisseren en te laten maken. In samenspraak met de opdrachtgever wordt in minimaal 2 maanden tijd, naar een bevredigend resultaat gewerkt.

Van straus tot house
Dit exclusieve muziekstuk kan zo in plaats van een schilderij of beeldhouwwerk de gewenste persoonlijke zeggingskracht uitdrukken. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit een strijkkwartet, maar evengoed kan het uitgebreid worden naar een multidisciplinair muziektheaterstuk. Een stuk waarin muziek, film en dans vertegenwoordigd zijn. Van elektronische klanken tot cello. Alles staat in dienst van het te creëren stuk. Om het stuk te laten aansluiten bij de persoonlijke wensen kan zelf gekozen worden voor de muzikale bezetting en de stijl. Wie daartoe niet in staat is kan natuurlijk begeleid worden in het maken van keuzes. Van het uiteindelijke requiem op maat wordt een CD-opname gemaakt in een studio. De opdrachtgever krijgt en behoudt natuurlijk altijd de rechten van deze CD. Indien gewenst is het ook mogelijk het stuk live op de dag van de uitvaart uit te voeren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Buikema Muziek, telefoon 06-16828539 of per email: juriaan@juriaanbuikema.nl Of zie de website met luistervoorbeelden: www.juriaanbuikema.nl

 

terug naar boven