Welkom 
        Wat doet Terra Nova voor u? 
                   de uitvaart (kosten) 
        Nog meer diensten van Terra Nova 
                   deposito's 
                   de urnensite 
                   uitvaartartikelen 
                   gedenkwinkel en urnensite 
                   het uitvaartmagazine 
                   polisbeheer 
        Waarom lid worden? 
                   lid worden 
        Contact 
                   werkgebied 
                   disclaimer 
                   vrijblijvende informatie 
                   colofon 
   
 Ga direct naar de site van:

 


 

mei 2003

INHOUD o.a.

Expositie van urnen in de uitvaartwinkel Terra Nova

Vanaf vrijdag 7 maart verbazen voorbijgangers zich over de etalage van uitvaartwinkel Terra Nova. In samenwerking met een etaleur is een complete urnenmuur in de winkel opgebouwd. De muur van 2,20 hoog en 3,50 meter lang is in een ronding gebouwd om het zicht van buitenaf te bevorderen. De aankleding van de muur met echt mos, boomschors en prachtige gedraaide takken straalt een serene rust uit. De urnen die in de urnenmuur zijn geplaatst, zijn vrijwel allemaal nieuwe modellen.

Zo is een fraaie collectie van Ceramics & Glaze te zien. Dit bedrijf, dat gevestigd is in Hoeven, maakt gebruik van speciale technieken bij het vervaardigen van urnen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de prachtige urnen met overlopende kleuren en kristalglazuren. MUCeramics uit Haarlem vervaardigde ook een aantal urnen, die in de winkelcollectie zijn opgenomen. Op pagina 11 van deze uitgave kunt u meer lezen over Mu Ceramics.

Zeer opvallend zijn de Raki-glazuur urnen. Door de speciale behandeling lijken de urnen een soort craquelé-effect te krijgen. Deze urnen zijn in principe voor binnen geschikt, maar er bestaan nu enkele ontwerpen die ook buiten kunnen worden geplaatst. Bij de aanschaf van een urn dient u er overigens altijd op te letten waar de urn geplaatst gaat worden. Niet alle urnen kunnen zomaar buiten een plekje krijgen. Het materiaal waarvan de urn gemaakt is, geeft vaak een indicatie van de gebruiksmogelijkheden. Keramiek, gebakken klei, brons, etc kunnen zonder problemen buiten staan. Modellen van hout, staal of urnen gebakken bij een lage temperatuur mogen niet blootgesteld worden aan temperaturen onder het vriespunt. Er bestaan altijd uitzonderingen op de regel (bijvoorbeeld geïmpregneerd hout), maar daarover lichten onze medewerkers van de uitvaartwinkel u graag in.

Een nieuw product, op de markt gebracht door Ceramics & Glaze, is een vrij vormgegeven bloem van keramiek. Deze bloem is bedoeld om bij een urn of op een graf te leggen en is verkrijgbaar in vele kleuren. De vormgeving is prachtig en zal zeker menig bloemetje op een graf gaan vervangen. Doordat de bloem is vervaardigd van keramiek kan deze het hele jaar door buiten blijven liggen.
Buiten de urnencollectie die een plek heeft gekregen in de urnenmuur, heeft uitvaartwinkel Terra Nova nog meer modellen voorradig. Ook staan er in de uitvaartwinkel verschillende brochures tot uw beschikking, zodat u een keuze kunt maken uit meer dan 200 kleuren en modellen.

De uitvaartwinkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. U bent van harte welkom.

 

terug naar boven