Welkom 
        Wat doet Terra Nova voor u? 
                   de uitvaart (kosten) 
        Nog meer diensten van Terra Nova 
                   deposito's 
                   de urnensite 
                   uitvaartartikelen 
                   gedenkwinkel en urnensite 
                   het uitvaartmagazine 
                   polisbeheer 
        Waarom lid worden? 
                   lid worden 
        Contact 
                   werkgebied 
                   disclaimer 
                   vrijblijvende informatie 
                   colofon 
   
 Ga direct naar de site van:

 


 

mei 2003

INHOUD o.a.

Gezamenlijke open dag!

Zaterdag 21 juni vanaf 11.00 uur: Open dag uitvaartcentrum Utrecht, gelijktijdig met crematorium Daelwijck en de algemene begraafplaats Daelwijck.

Vanwege de ligging van ons uitvaartcentrum, heeft Terra Nova het initiatief genomen om een gezamenlijke open dag te houden. Vorig jaar was de belangstelling voor het uitvaartcentrum groot. Dit jaar willen wij de open dag nog interessanter maken, doordat bezoekers direct kunnen doorlopen voor een bezoek aan het crematorium of begraafplaats.


In het crematorium Daelwijck is ook dit jaar, het inmiddels traditionele kijkje in de ovenruimte mogelijk, alsmede de bezichtiging van de overige ruimtes. Belangstellende kunnen ook deelnemen aan speciale rondleidingen door de tuinen van het crematorium. De rondleiding voert langs de vijverpartij en het gedenkpark met urnentuin en kinderhof. De bekende tuinarchitect André Ancion vertelt over de bijzondere planten en bloemen op het terrein.

Het terrein van de begraafplaats is vrij toegankelijk voor publiek. Verschillende steenhouwers zullen aanwezig zijn om informatie te geven en voorbeelden van gedenkstenen te laten zien. De steenhouwerbedrijven zullen in stands over het terrein verspreidt staan. De aula van de begraafplaats is ook te bezichtigen. Binnenkort wordt de aula ingrijpend veranderd en op de open dag wordt hier informatie over gegeven.

In Uitvaartcentrum Utrecht zijn verschillende ruimtes waaronder de ontvangstruimte, de aula en de bespreekkamers te bezichtigen.

Ook dit jaar hebben wij een aantal van onze rouwkamers volledig ingericht in verschillende stijlen en ook een opzet voor een kinderuitvaart ontbreekt niet. De Familiekamer, een rouwkamer met aangrenzende huiskamer, toilet, keuken en een 24-uurs bereikbaarheid vanwege de eigen ingang, wordt ook ingericht en zal voor publiek open zijn. De verzekeringsmaatschappij Axent/Aegon is met een stand aanwezig om informatie over uitvaartverzekeringen en premies te geven. Als u wenst kunt u direct een premieopgave krijgen voor de verzekering die u wenst.

De hele dag zullen er optredens te zien zijn van de Pax New Orleans Streetband. Deze streetband maakt nog authentieke New Orleans uitvaartmuziek. Vanuit Uitvaartcentrum Utrecht vertrekt de stoet met langzame treurige muziek naar de begraafplaats of crematorium. Op de terugweg wordt, zoals gebruikelijk in deze cultuur, de muziek ineens veel levendiger en vrolijker. De band is een geüniformeerd gezelschap. Natuurlijk ontbreekt bij deze authentieke streetband de Grand Marshall niet.

 

terug naar boven