Welkom 
        Wat doet Terra Nova voor u? 
                   de uitvaart (kosten) 
        Nog meer diensten van Terra Nova 
                   deposito's 
                   de urnensite 
                   uitvaartartikelen 
                   gedenkwinkel en urnensite 
                   het uitvaartmagazine 
                   polisbeheer 
        Waarom lid worden? 
                   lid worden 
        Contact 
                   werkgebied 
                   disclaimer 
                   vrijblijvende informatie 
                   colofon 
   
 Ga direct naar de site van:

 


 

oktober 2002

INHOUD o.a.

Expositie in de uitvaartwinkel Terra Nova van 11 november tot en met 27 december 2002

Nu de dagen korter worden en het eerder donker is, krijgt verlichting weer alle aandacht. In de uitvaartwinkel van Terra Nova is in het verleden veel vraag geweest naar verlichting voor op een graf of voor plaatsing bij een urn. Aan die vraag kunnen we nu voldoen: dit najaar hebben we in samenwerking met diverse lampenleveranciers een mooi en uitgebreid assortiment verlichting samengesteld. Ons complete assortiment exposeren we van 11 november tot en met 27 december 2002. U kunt verschillende soorten verlichting bezichtigen, zoals windlichten, kaarsen, olielampen, glas-in-loodlampen, waxinehouders en lampen op zonne-energie en batterijen. De gebruikte materialen zijn onder meer keramiek, staal, glas en gebakken klei.

ZONNE-ENERGIE Verlichting op zonne-energie is zeer geschikt om als sfeerverlichting bij een monument te plaatsen.

Het voordeel van deze verlichting is dat het licht automatisch aan- en uitgaat.

Op de dag laadt de lamp zich op met zonlicht om tegen de schemer aan te gaan. Zelfs op een bewolkte dag wordt genoeg licht geladen om 's avonds te kunnen branden. De verlichting op zonne-energie moet wel op een plaats staan die vrij is van schaduw en begroeiing. De lichtopbrengst is vergelijkbaar met een gloeilamp van minstens 10 Watt, afhankelijk van het model. Het licht straalt niet ver uit en is bijvoorbeeld niet voldoende om bij te lezen.

KAARSEN EN OLIELAMPEN Op begraafplaatsen worden nog steeds veel kaarsen gebruikt. Het nadeel van de kaars is dat deze kan uitwaaien door de wind. Een kaars kan ook omvallen en brand veroorzaken. Het assortiment kaarsen van Terra Nova biedt bescherming tegen de wind en tegen omvallen en is daardoor veilig.

In de uitvaartwinkel zijn ook fraaie olielampen met een reservoir te koop. Alleen de olielamp is zichtbaar, omdat het oliereservoir onder de grond zit. Een olielamp kan onafgebroken drie maanden branden.

Met de donkere dagen voor de deur, is het nu de tijd om u te laten informeren over de mogelijkheden van grafverlichting.

Uitvaartwinkel Terra Nova
Nachtegaalstraat 65, Utrecht
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

 

terug naar boven