Welkom 
        Wat doet Terra Nova voor u? 
                   de uitvaart (kosten) 
        Nog meer diensten van Terra Nova 
                   deposito's 
                   de urnensite 
                   uitvaartartikelen 
                   gedenkwinkel en urnensite 
                   het uitvaartmagazine 
                   polisbeheer 
        Waarom lid worden? 
                   lid worden 
        Contact 
                   werkgebied 
                   disclaimer 
                   vrijblijvende informatie 
                   colofon 
   
 Ga direct naar de site van:

 


 

april 2001

INHOUD o.a.

DE TERRA NOVA LEDENPAS: ADMINISTRATIEF GEMAK EN VOORDEELKAART

"De ledenpas is een pasje waarop staat aangegeven dat u lid bent bij Terra Nova. Het is ontwikkeld om het bij u te dragen, bijvoorbeeld in de portefeuille. Zo is bij een overlijden buitenshuis bekend wie de uitvaart verzorgt. Aangezien vele leden hun uitvaartwensen al kenbaar hebben gemaakt bij Terra Nova, biedt dit pasje extra zekerheid dat die wensen ook uitgevoerd worden".

UTRECHTS RONDVAARTBEDRIJF
REDERIJ SCHUTTEVAER

Rederij Schuttevaer is al 40 jaar rondvaartspecialist in Utrecht en omgeving met een uitgebreid programma van vaartochten op de Vecht, de Kromme Rijn, de Hollandse IJssel en natuurlijk de unieke Utrechtse grachten. Varen door het Museumkwartier, langs het Zocherplantsoen en de eeuwenoude werven en werfkelders waar duizend jaar historie aan u voorbij glijdt en middeleeuwse sferen nog voelbaar aanwezig zijn. Op vrijwel alle dagen van het jaar voert; rederij Schuttevaer zeven keer per dag een stadsrondvaart uit.

Geniet van de boeiende vertellingen door de gids en ervaar zelf hoe bijzonder Utrecht vanaf het water is. Deze bon geeft recht op 20% korting op de stadsrondvaarttarieven tot maximaal vier personen per bon; de actie loopt tot en met 30 september 2001. Stadsrondvaarten duren ongeveer één uur. Alle afvaarten vinden plaats vanaf de afvaartsteiger, Oudegracht tegenover nr. 85 bij de Viebrug, achter het hoofdpostkantoor. Openingstijden: de hele week van 11.00 t/m 18.00 uur.

HET VERLIES VAN EEN KIND
Van verwarring tot harmonie. Dit boek wil een gids zijn door alle stadia die ouders doorleven als ze een kind verliezen. De auteur begint bij de innerlijke wereld van de ouders en beweegt zich vandaar naar buiten, naar de reacties van en houding tegenover de partner, de andere kinderen, familieleden, vrienden en kennissen. Ter sprake komen de moeilijke beslissingen die ouders moeten nemen, zoals wat er moet gebeuren met de bezittingen van het kind en zijn/haar kamer. Ook wordt de rol die religie en spirituele opvattingen spelen bij de verwerking van het verdriet behandeld. Er wordt ook aandacht geschonken aan speciale problemen, als een kind bijvoorbeeld zelfmoord heeft gepleegd, door geweld om het leven is gekomen, ontvoerd werd of sterft voor of vlak na de geboorte.
'Het verlies van een kind' geschreven door Juliet Cassuto Rothman is tegen inlevering van de bon verkrijgbaar in de boekhandel, van 5 april t/m 31 juli 2001, voor een speciale prijs van ƒ 23,- (normaal ƒ 29,50).

SPRINGLEVEND is geschreven door Christian Bobin. De man die in dit boek aan het woord is, spreekt zijn op 34-jarige leeftijd plotseling overleden geliefde Ghislaine toe. Voor hem blijft zij eeuwig jong, dat wil zeggen: vol van het absolute leven, dat wordt gevormd door de drie-eenheid liefde, wanhoop en vrolijkheid. Hoewel Ghislaine gestorven is en er over haar feitelijk alleen nog maar in de plus-que-parfait (vvt) kan worden gesproken, is zij voor de auteur meer dan levend. Zij is la plus que vive: springlevend. Springlevend is een compromisloze liefdesverklaring, een elegie als een aubade, volkomen zuiver van toon, en soms bewust sentimenteel.
'Springlevend' geschreven door Christian Bobin is tegen inlevering van de bon verkrijgbaar in de boekhandel, van 5 april t/m 5 juli 2001, voor een speciale prijs van ƒ 20,- (normaal ƒ 25,-).

DE PROFEET van Kahlil Gibran; het meest bekende van de boeken van de schrijver/schilder Kahlil Gibran heeft door de jaren heen nog niets van zijn schoonheid verloren. Ook in Nederland vindt het een steeds groeiende lezerskring en worden er bij geboorte, doop, huwelijk en vele andere feestelijke gelegenheden, passende woorden aan ontleend door mensen van velerlei overtuigingen en afkomst. Het literaire werk van Gibran is in meer dan twintig talen vertaald. Zijn tekeningen en schilderijen werden tentoongesteld in grote wereldsteden en Auguste Rodin vergeleek ze met die van William Blake.
'De Profeet' geschreven door Kahlil Gibran is tegen inlevering van de bon verkrijgbaar in de boekhandel, van 5 april t/m 31 juli 2001, voor een speciale prijs van ƒ 39,50 (normaal ƒ49,50).

SCHADUWBROER is te lezen voor kinderen vanaf 9 jaar. 'Eigenlijk gaat hij niet echt weg. Hij verdwijnt. Ik kijk heel even niet naar hem, dan kijk ik opnieuw en hij is er niet meer. Gaat hij door het raam naar buiten? Woont hij hier nog? Waar woont een schaduwkind? Dat zijn dingen die je in boeken niet leest'. Guido had een vijfjarig broertje, Marco. Sinds Marco dood is, komt hij af en toe bij verrassing op bezoek bij Guido. Niemand anders ziet of hoort het schaduwkind, maar toch is het er echt.
'De schaduwbroer', geschreven door Beatrice Mansini is tegen inlevering van de bon verkrijgbaar in de boekhandel, van 5 april t/m 31 juli 2001, voor een speciale prijs van ƒ17,50 (normaal ƒ 21,93).

 

terug naar boven