Welkom 
        Wat doet Terra Nova voor u? 
                   de uitvaart (kosten) 
        Nog meer diensten van Terra Nova 
                   deposito's 
                   de urnensite 
                   uitvaartartikelen 
                   gedenkwinkel en urnensite 
                   het uitvaartmagazine 
                   polisbeheer 
        Waarom lid worden? 
                   lid worden 
        Contact 
                   werkgebied 
                   disclaimer 
                   vrijblijvende informatie 
                   colofon 
   
 Ga direct naar de site van:

 


 

april 2000

INHOUD o.a.

EXPOSITIE IN DE UITVAARTWINKEL

De enorme variatie in grafstenen en herdenkingstekens weerspiegelt de diversiteit in de samenleving en de verscheidenheid in persoonlijke wensen. U kunt kiezen voor een staande of liggende grafsteen of zelfs beelden en andere (kunst)objecten. Ook qua materiaalkeuze voor grafstenen, urnen en herinneringstekens is er variatie te over: van marmer, natuursteen, zwerfkeien, perspex tot glas. In de Terra Nova Uitvaartwinkel vindt u van maandag 10 april tot en met donderdag 4 mei een fraaie tentoonstelling van het gebruik van glas in de uitvaart.

Nabestaanden die de nagedachtenis aan een overledene levend willen houden, hebben tegenwoordig een ruime keuze in materialen en vormen. Glas is de laatste jaren enorm in opmars.

Zo zijn het monument voor gefusilleerden bij de Woeste Hoeve, het monument voor oorlogsslachtoffers in Groenlo en het monument op de Joodse Begraafplaats in Den Haag voorbeelden van de glaskunst voor gedenktekens. Maar ook steeds meer particulieren weten de glasateliers te vinden voor een persoonlijk gedenkteken.

DECORATIEF EN DUURZAAM Glas staat voor eenvoud, transparantie, helderheid, rust. Glas is er en ook weer niet; glas is niet overheersend, maar bescheiden en decoratief. Zo krijgt uw tekst op een glazen gedenksteen alle aandacht, het glas is ondergeschikt aan de boodschap. Glas is duurzaam en sterk. Bovendien is glas is niet poreus, zodat bijvoorbeeld regenwater er niet kan binnendringen, terwijl ook vuil en algen zich niet aan glas hechten.

VEELZIJDIG De toepassingsmoge-
lijkheden van glas zijn legio. Kleuren, tekst, decoraties, gebogen vormen en andere bewerkingen, waaronder smelten, verlijmen en zandstralen, geven het gedenkteken een uniek en persoonlijk karakter.

De vele glasateliers die Nederland rijk is, zijn prima in staat uw eigen ideeën, ontwerpen en wensen vorm te geven.

PLAQUETTES EN URNEN Een gegoten glazen plaquette (gedenkplaat) kan dienen als extra decoratie voor bijvoorbeeld bevestiging op een natuurstenen of een glazen monument, maar u kunt de plaquette ook ter nagedachtenis in uw huis een plek geven. Een glazen urn is een fraaie aanvulling op de bestaande traditie van natuursteen, keramiek en metaal. Het is mogelijk de glazen urn te bewerken en van tekst en illustraties te voorzien.

U BENT WELKOM OP DE TENTOONSTELLING In samenwerking met Van Tetterode Glasatelier uit Voorthuizen (www.tetterodeglas.nl) organiseert Terra Nova een tentoonstelling van glazen objecten in de uitvaart. U bent van harte welkom om in de winkel de fraaie collectie ontwerpen te bezichtigen.
Openingstijden maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
De toegang is gratis.

 

terug naar boven