Welkom 
        Wat doet Terra Nova voor u? 
                   de uitvaart (kosten) 
        Nog meer diensten van Terra Nova 
                   deposito's 
                   de urnensite 
                   uitvaartartikelen 
                   gedenkwinkel en urnensite 
                   het uitvaartmagazine 
                   polisbeheer 
        Waarom lid worden? 
                   lid worden 
        Contact 
                   werkgebied 
                   disclaimer 
                   vrijblijvende informatie 
                   colofon 
   
 Ga direct naar de site van:

 


 

juli 1998

INHOUD o.a.

  • DOOD & OPSTELTEN: EEN INTERVIEW MET BURGEMEESTER MR. I. W. OPSTELTEN

Openbare orde en veiligheid, politie, brandweer, Utrecht promotie, gemeentebelastingen en een gezinsleven, zo maar enkele aandachtsgebieden van burgemeester mr. I.W. Opstelten. Denkt de drukbezette burgemeester wel eens aan de dood? Heeft hij specifieke wensen? Terra Nova stelde hem enkele persoonlijke vragen.
Burgemeester mr. I.W. Opstelten:
"Ik vind cremeren een praktische en mooie vorm van afscheid"

HOE STAAT U IN HET LEVEN? "Ik ben een optimistisch mens en heb een positieve kijk op het leven. Als burgemeester van Utrecht voel ik me een bevoorrecht mens. Ook ben ik zeer gelukkig met mijn vrouw, kinderen en vrienden. In mijn werk en daarbuiten ben ik maatschappelijk bezig om te stimuleren dat zo veel mogelijk mensen de gelegenheid krijgen om alles wat in hen zit ook eruit te halen."

WELKE ROL SPEELT DE DOOD IN UW LEVEN? "Natuurlijk sta ik wel eens stil bij de dood. Elke dag word ik op de een of andere manier wel met de dood geconfronteerd. Via berichten in de krant en op de televisie, en dichtbij in de stad en in mijn directe omgeving. Ik denk ook wel eens aan mijn eigen dood. Maar eerlijk gezegd zit ik in een fase van mijn leven waarin de dood nog ver van me af staat. Ik sta midden in het leven en concentreer me daarop."

"In mijn functie woon ik regelmatig begrafenissen bij en leg ik kransen. En zeker op 4 en 5 mei gaan mijn gedachten uit naar de oorlogsslachtoffers en de wijze waarop wij de doden herdenken."

WAT HEEFT U ZELF AL GEREGELD VOOR UW UITVAART? "Met mijn vrouw en kinderen heb ik het een en ander doorgenomen. Zo hebben we samen een testament opgesteld. Verder heb ik laten vastleggen dat ik gecremeerd wil worden. Dit vond ik noodzakelijk, omdat je nooit weet wanneer je tijd daar is."

WAAROM GAAT UW VOORKEUR NAAR CREMATIE UIT? "Ik vind cremeren een praktische en mooie vorm van afscheid nemen. Mijn as mag vervliegen over de aarde en de herinnering aan mij zal niet vervliegen. Ik vind crematieceremonies indrukwekkend. Concreet heb ik rond de ceremonie nog niets vastgelegd. Mijn wensen en die van mijn vrouw kunnen immers nog veranderen."

 

terug naar boven